martes, 19 de enero de 2010

Més transparència i informació de la vida privada dels ciutadans és possible amb la democràcia actual?

L’estat no intenta eliminar la Salander per a condemnar a una delinqüent. Simplement, tenia un problema i el van solucionar. Aprofitant la situació, l’estat policial va eliminar al seu pare, el veritable problema. Un dels monstres alimentat pel propi estat. Aquestes són situacions viscudes tantes vegades que sovint passen desapercebudes; ataquem Irak i de pas fem baixar els preus del petroli i, de pas, assassinem a Sadam. Tanmateix ho fem amb Bin Ladem sense causar la mort.

Totes aquestes actituds indueixen a pensar que estem vivint en un taulell d’escacs on ens belluguen em funció d’uns interessos que ens sobrepassen.

Ens trobarem més segurs als aeroports amb els escàners integrals? Què serà més segur: viure amb aquests estris o reforçant la democràcia en els països més pobres? Què solucionarem coneixent les vides privades? Millor un coneixement més estricte dels capitals i una conducta més honesta de l’Estat?

Sincerament penso que l’increment de les mesures de seguretat no és la solució, i tampoc ho és el coneixement de les vides privades. Tot va molt lligat, un major coneixement de les vides privades dels ciutadans per a eradicar el mal en la societat fa que les persones tinguin menys intimitat, que estiguin més limitades a fer qualsevol tipus de moviment.

A més a més, la democràcia actual treballa per a una societat lliure. Això fa que sigui molt difícil tenir controlades totes les vides privades per a apostar per una seguretat més inqüestionable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario