martes, 19 de enero de 2010

L'augment de denúncies per violència de gènere està relacionat amb l'augment de violència o amb el de la conscienciació de les dones?


L’augment de denúncies per violència de gènere està estretament relacionat amb la conscienciació de la societat en la lluita contra aquest abús cap a les dones, que tant pot ser psicològic, físic o sexual.

Històricament els homes han estat per sobre de les dones fins fa poc, actualment encara hi ha una petita diferencia, no obstant, les dones s’han deixat de tractar com un complement del gènere masculí i això fa que es rebel·lin contra els abusos que les han acompanyat durant tant de temps.

Pel fet que les dones siguin més conscients, hi ha més denuncia. És un fet causal. No obstant, el perfil del maltractador coincideix en un aspecte que és essencial. Són homes conservadors, que es creuen que estan per sobre de la dona en tots els sentits i que la posseeixen.

Tenint en compte aquest aspecte es pot interpretar que el fet que les dones es rebel·lin abans en contra de la injustícia els enfureix més i això pot causar més morts. No obstant, crec que s’han de fer molt més efectives les mesures que tracten aquest tipus de denúncies.

D’aquesta manera les víctimes de maltractament comptarien amb una protecció màxima que ara per ara no existeix perquè, tot i que la llei condemna als maltractadors,les seqüeles que pateixen les víctimes estan presents per sempre i, en moltes ocasions, els homes maltractadors aconsegueixen acabar amb la vida de la parella o exparella en alguns casos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario