miércoles, 20 de enero de 2010

Introducció del treball en grup

La violència de gènere, concretament la que s'exerceix sobre les dones, inclou una quantitat de pràctiques que les han coaccionades durant anys i que han restat invisibles davant els nostres ulls. Tot això fa que a hores d’ara el maltractament de gènere s’hagi convertit en un greu problema social.

Per seguir amb la temàtica de l’assignatura del Seminari d’Actualitat sobre els maltractaments de gènere, la venjança i les conseqüències que poden causar aquests abusos –tant físics, sexuals o psicològics – hem decidit analitzar vuit pel·lícules que tracten sobre aquesta qüestió.

La tria dels films l’hem fet en funció del tipus de maltractament que pateixen les víctimes. Hi ha la violencia en si, a vegades acompanyada de fugida, com és el cas de Te doy mis ojos i Durmiendo con su enemigo i Piedras; hi ha la l'aspecte més psicològic, que és un altre tipus de maltractament molt greu, sovint acompanyat de la violència, i que hem mirat d'il·lustrar amb Solas i Son de Mar; la venjança, molt lligada a les situacions que viu la Lisbeth Salander a Millenium, l'exemplifiquem amb Thelma y Louise i Sólo mía; i acabem amb un altre tipus de maltractament, la submissió de la dona per raons religioses o culturals, com en el cas de No sin mi hija.

Hi ha molts més exemples, és clar, però creiem que amb aquesta selecció fem un bon repàs, tot i que general, per la violència de gènere al cinema.

Milena Barrena

No hay comentarios:

Publicar un comentario