miércoles, 20 de enero de 2010

Durmiendo con su enemigo



Direcció: Joseph Ruben.
País:
Estats Units.
Any:
1991.
Duració:
99 min.
Interpretació:
Julia Roberts (Laura), Kevin Anderson (Martin), Patrick Bergin (Ben).
Guió:
Ronald Bass.
Producció executiva:
Leonard Goldberg.
Música: Gerry Goldsmith.

Fotografia:
John Lindley.
Muntatge: George Browers.


Quan la Laura es casa amb el Martin no sospita que és un home obsessiu, controlador, maltractador, que l’anul·larà fins al punt de no deixar-la treballar més de tres dies i farà que no assisteixi al suposat enterrament de la seva mare.

Per tot això, durant una turmenta al mar, la noia fingeix que s’ofega i tothom la dona per morta. És llavors quan la Laura fuig cap a Iowa, on viu la seva mare, a començar una nova vida. No obstant, en Martin no trigarà a descobrir la mentida i la buscarà.

En aquesta pel·lícula el maltractament és explícit, es veu en més d’una ocasió com el Martin agredeix la seva dona, la Laura i, aparentment, aconsegueix que la noia es dediqui exclusivament a les feines de la casa i a ell.

No obstant, a diferència de la Pilar – de Te doy mis ojos- la Laura és molt conscient que està patint un maltractament molt dur i cruel. Per tot això, la seva fugida és premeditada i espera el millor moment per dur-la a terme.

Tot comença quan la noia menteix al seu marit explicant-li que la seva mare ha mort. Tot i això, la noia que ja planeja l’escapada, ingressa a una residència d’Iowa a la seva mare, que és cega i té paralitzat el costat esquerra del cos. La jove anirà a veure-la quan se separi del seu marit i s’instal·li a la mateixa ciutat.

La Laura es troba totalment sotmesa al seu marit, les seves relacions sexuals són agressives i ell, amb el temps, s’ha convertit en un maniàtic de l’ordre i de la casa. Per aquest motiu, “castiga” la seva dona quan la mansió no està del tot neta o no té el dinar o el sopar a taula a l’hora.

El Martin compra la seva dona amb regals, la maltracta i anul·la totalment les seves opinions. A més a més, ella no té cap tipus de poder de decisió, inclús ell li diu com ha d’anar vestida a qualsevol acte social.

A aquesta pel·lícula s’hi reflexa molt bé quines són les conseqüències que pateix una dona que ha estat maltractada pel seu marit. Quan la Laura refà la seva vida coneix a un altre noi, no obstant, la por a tornar a ser maltractada fa que ja en desconfiï d’entrada i no li vulgui dir ni el seu nom.

Just en el moment que la noia es comença a sentir segura a Iowa i a gust en la seva nova relació apareix el seu ex-marit. El Martin ha descobert que la seva dona és viva i lluita per saber on és. Quan ho descobreix es dedica a jugar amb ella deixant-li pistes per tota la casa i demostrant-li que segueix mantenint el control quer havia tingut temps enrere sobre ella. La Laura torna a sentir el pànic i la por que li provocava el seu marit fins que aconsegueix acabar amb la vida d’ell.



Milena Barrena

No hay comentarios:

Publicar un comentario